بتن ریزی کف با ماله پروانه ای
Wiki Article
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
از کاربردهای اصلی سیمان، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تاکنون رایجترین نوع سیمان، سیمان هیدرولیک است که با هیدراتاسیون مواد معدنی کلینکر هنگام افزودن آب، سخت میشود. سیمانهای هیدرولیک (مانند سیمان پرتلند) از مخلوطی از سیلیکاتها و اکسیدها ساخته میشوند، چهار فاز معدنی اصلی کلینکر، که به اختصار در نماد شیمیدان سیمان نشان داده میشود، عبارتند از:
حرارت هیدراتاسیون سیمان میتواند بر سرعت گیرش و مقاومت نهایی بتن یا ملات تأثیر بگذارد.
از آنجایی که جزء غالب در اکثر این مواد، ترکیبات آهکی است، منظور از سیمان، معمولاً «سیمانهای آهکی» است.[۲] طبق تعریف مونومری مانند متیل متاکریلات میتواند سیمان خوانده شود که در محل پلیمریزه و سخت میشود و بیشتر در ایالات متحده از آن برای وصله زدن و تعمیر جادهها استفاده میشود، با این حال، استفاده از این چنین مواد گرانقیمتی در مقایسه با استفاده از سیمانهای معدنی، که سیمان پرتلند برترین آنهاست، بسیار محدود است.[۳]
سازههای پیشساخته بتنی، که در کارخانهها تولید شده و سپس به محل نصب منتقل میشوند، از سیمان در ترکیب خود بهره میبرند.
تأثیر ترکیب اجزا، نرمی و حرارت هیدراتاسیون روی ایجاد حرارت در خمیرهای سیمان (نسبت آب به سیمان ۰٫۴) همانطور که گفته شد، منظور از سیمان یا بهتر بگوییم سیمان هیدرولیکی، سیمانی است که نه تنها بر اثر واکنش با آب سخت میشود، بلکه محصولی مقاوم در برابر آب نیز تولید میکند.
سیمان ضد آب : این سیمان دارای خاصیت آببندی است و برای ساخت بتن در محیطهای مرطوب و یا برای ساخت استخر و مخازن آب استفاده میشود.
سیمان در تهیه ملاتهای کفسازی و روسازی به کار میرود. این ملاتها برای ایجاد سطوح صاف و مستحکم در کفها و جادهها استفاده میشوند.
اهمیت سیمان در صنعت ساختمان تنها به دلیل نقش آن در تولید بتن محدود نمیشود، بلکه قابلیتهای مختلفی که سیمان به سازهها میبخشد نیز بسیار مهم است. سیمان موجب میشود که سازهها از نظر مقاومتی و پایداری، قابلیت اطمینان بالاتری داشته باشند. همچنین، استفاده از سیمان در ترکیب با دیگر مواد ساختمانی، امکان ایجاد طرحها و اشکال متنوعی را در معماری فراهم میکند.
در این مقاله از بلاگ رامکا تلاش شد ضمن تبیین مفهوم سیمان و ترکیبات شیمیایی آن، فرآیند تولید و هیدراتاسیون سیمان پرتلند نیز بررسی شود. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید اطلاعات کاملی درباره تعاریف، ساختار، کاربرد و تاریخچه این جزء جداییناپذیر بتن به دست آورید.
گیرش کاذب یا سخت شدن زودرس پس از گذشت مدت کوتاهی از مخلوط کردن بتن قابل مشاهده است. اگر این پدیده ناشی از آبزدایی گچ حین مرحله آسیاب کردن در اثر دمای اضافی آسیاب نهایی باشد، معمولاً با مخلوط کردن اضافی منتفی میشود، ولی اگر ناشی از بیشتر بخوانید اندرکنش سیمان – ماده افزودنی باشد، برای تعدیل آن ممکن است هم آب اضافی و هم مخلوط اضافی نیاز شود.
افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاهمدت
آهک با دیاکسید سیلیکون واکنش داده و دی کلسیم سیلیکات و تری کلسیم سیلیکات تولید میکند.